ASBÜ İletişim Fakültesi Konferanslarının dördüncü programı 3 Ocak 2024 Çarşamba günü üniversitemiz Sezai Karakoç Salonu’nda Öğr. Gör. Dr. Deniz Çalık'ın "Edebiyat Sosyolojisi Perspektifinden Tüketim Toplumu İncelemeleri" konu başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Konferans programı ASBÜ İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Hilmi Demir’in açış konuşmalarıyla başladı. Ardından Öğr. Gör. Dr. Deniz Çalık "Edebiyat Sosyolojisi Perspektifinden Tüketim Toplumu İncelemeleri" konu başlıklı sunumunu yaptı. Sunumda Deniz Çalık, doktora tezi ve “Tasarruftan Fırlatıp Atma Kültürüne” kitabından hareketle tüketim toplumunun tarihsel gelişim sürecini edebiyat sosyolojisi perspektifinden Türk romanı örnekleri üzerinden değerlendirdi. Konferans programı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ardından sona erdi.