ASBÜ, Yükseköğretim Kurulu tarafından öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler projesi kapsamında Dijital Sosyal Bilimler alanında uzmanlaşan üniversite seçilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler projesi kapsamında 2 Mayıs 2023 Salı günü tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda 15 bilim alanında 25 üniversiteye öncelikli alan misyonu verildi.

Yapılan toplantıda belirli uzmanlık alanlarında kendilerine çeşitli misyonlar yüklenen üniversiteler tanıtıldı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunun öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler projesi kapsamında İbn Haldun Üniversitesi ile birlikte Dijital Sosyal Bilimler alanında uzmanlaşan üniversite olarak seçildi.  Tanıtım toplantısına üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Prof. Dr. Mehmet Hilmi Demir katılarak ödülü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan aldılar.

Üniversitemizin dijital sosyal bilimler alanında uzmanlaşan üniversite seçilmesinde ASBÜ-SİM Müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve koordinatörlüğünde yürütülen ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen, ODTÜ iş birliğiyle düzenlenen ASBÜ-DİSAP (Disiplinlerarası Sosyal Araştırmalar) projesi ve Prof. Dr. Mehmet Hilmi Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Nevfel Boz koordinatörlüğünde yürütülen ASBÜ Disiplinlerarası Sosyal Medya Çalışmaları doktora programı önemli rol üstlenmektedir.

Yükseköğretim Kurulu, dijital sosyal bilimler alanında öncelikli alan misyonu verilen üniversitemize maddi kaynak, fiziki alan ve insan kaynağı desteği sağlayacaktır. Çalışmaların üniversitemiz bünyesinde faaliyete geçecek İletişim Fakültesi bünyesinde yürütülmesi planlanmaktadır.